Blog

Boek een foodtruck – tips voor succes

Foodtrucks zijn een geweldige manier om opwinding te creëren voor kleine evenementen, maar ook voor grote, opwindende zakelijke evenementen zoals festivals en beurzen. De meeste mensen denken dat foodtrucks alleen voor buitenevenementen zijn. En dat klopt, maar ze kunnen ook binnenshuis worden gebruikt als je ze weet te vinden. Het maakt niet uit of het een indoor evenement of een outdoor evenement is; er is altijd de juiste truck voor de klus. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten foodtrucks die voor de meeste evenementen kunnen worden gehuurd:

Typische veelvoorkomende misvattingen bij het Foodtruck boeken: dat er 7 vrachtwagens nodig zijn om een evenement van deze omvang te accommoderen. Het is meestal slechts 1 foodtruck per 100 bezoekers of minder. Of meerdere vrachtwagens voor hetzelfde evenement, die elk verschillende snacks serveren. De meeste eigenaren van mobiele telefoons kunnen u volledige menu-opties geven (van menu wisselen), dus vraag het gewoon als u niets begrijpt. De eigenaren van deze foodtrucks zijn meestal erg geduldig met vragen, dus maak je geen zorgen dat je verdwaalt of te veel tijd aan de telefoon doorbrengt.

Prijzen voor een mobiel kantoor Als u van plan bent een mobiel kantoor te exploiteren, heeft u een iets hogere startprijs. Dit kan zijn vanwege de extra investeringen en operationele kosten die de mobiele operators moeten maken om een winkel op te zetten en een bedrijf te runnen. Andere factoren zijn onder meer verzekeringen en licenties, vereiste vergunningen om alcohol te schenken, belastingen, nutsvoorzieningen en loonlijsten voor werknemers. Een groeiende trend voor eigenaren van foodtrucks is het opzetten van een internetpresentatie, waar mensen meer over het bedrijf te weten kunnen komen en boekingen kunnen maken. Mobiele foodtruckkantoren bieden ook flexibelere openingstijden, waardoor klanten hun evenementen op geschikte tijden kunnen boeken, zoals daluren.

Uw bedrijf opzetten en runnen Als u altijd al uw eigen cateringtruck wilde hebben, maar bang was voor de kosten die ermee gemoeid zijn, wees dan niet bang om het op het spel te zetten. U kunt ofwel helemaal opnieuw beginnen en uw bedrijf van daaruit opbouwen, of een franchisebron zoeken om u te helpen bij alle stappen om aan de slag te gaan en uw foodtruck aan de gang te krijgen. Veel mobiele cateringbedrijven vereisen echter geen grote investering in apparatuur of benodigdheden en kunnen u zelfs voorzien van de benodigdheden die u nodig hebt om aan de slag te gaan en de reclame en marketing die nodig zijn om uw bedrijf te laten groeien. U zult willen overwegen hoe goed uw bedrijfsplan, financiën en personeel samenwerken voordat u beslissingen neemt over de te volgen route.

Tips voor succes Als iemand de vraag ‘Hoe boek je een foodtruck’ stelt, zijn er een paar simpele tips die ze in gedachten moeten houden, vooral als dit hun eerste cateringtruck of bedrijf is. Een belangrijke tip is om het basismenu van wat u aanbiedt te kennen en er snel en gemakkelijk wijzigingen in aan te brengen. Een goede tip voor boekingen is om als voorgerechten, salades en bijgerechten aan te bieden bij het hoofdgerecht. Als u niet bekend bent met deze voedingsmiddelen, overweeg dan om een cateraar in te huren om u te helpen kiezen wat het beste is voor uw klanten. Een goed boek om te lezen over basisvoedsel dat iedereen lekker vindt, heet Food for the Gods, dat bij vrijwel elke boekhandel te vinden is.

Overweeg om klein te beginnen Er zijn tal van redenen waarom iemand zou kunnen overwegen om een eigen foodtruck te starten. De meest voorkomende reden is dat ze de liefde voor koken met anderen willen delen en graag uit de keuken komen. Als u van plan bent uw foodtruck uitsluitend voor foodcatering te gebruiken, kunt u ook andere soorten evenementen proberen, zoals bruiloften en grote zakelijke evenementen. Dit kan een opwindende en lonende ervaring blijken te zijn en kan nieuwe deuren voor je openen. Food for the Gods is een geweldig boek om te lezen over basiscatering- en voedselcateringstechnieken, en zou een goede referentie zijn voor iedereen die overweegt een eigen bedrijf te starten.

Kijk voor meer informatie op https://www.toettoetfood.nl/