makelaar

Dingen om te zoeken in een makelaar

makelaar

Als u een huis te koop koopt, kan een makelaar van onschatbare waarde zijn om u te helpen de juiste beslissingen te nemen over het juiste huis voor u. De persoon die u het huis verkoopt, zal u door alle stappen van het proces leiden, van het eerste contact tot de sluiting. Hij of zij zal ook al het nodige papierwerk uitleggen dat nodig is, en alles uitleggen, van uw belastingaangifte tot de waarde van het huis zelf. Een makelaar in onroerend goed kan u helpen het perfecte huis voor u te vinden, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u waar voor uw geld krijgt door een makelaar in te schakelen.

Niet alle makelaars zijn gelijk gemaakt. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u er een voor u kiest. U moet een makelaar kiezen die een hoog niveau van expertise biedt op het gebied dat hij of zij vertegenwoordigt. Een makelaar moet een onroerendgoedachtergrond hebben, of het nu gaat om een ​​verkoper of een verhuurder. Een geweldige makelaar zal bereid zijn om zijn ervaringen uit het verleden op dit gebied te delen. Het is ook een goed idee om de achtergrond en opleiding van een makelaar te controleren. Vraag vrienden en familieleden wat ze van een bepaalde makelaar vinden.

Als u eenmaal een makelaar heeft gekozen, moet u ook kijken naar de ervaring van zijn of haar makelaar. Makelaars in onroerend goed zullen verschillen in hoe lang ze al actief zijn, en hun ervaringsniveau kan ook variëren. Makelaars die meer ervaring hebben, zullen u doorgaans een lager tarief in rekening brengen. Wees voorzichtig bij het omgaan met oudere makelaars, want sommigen zullen proberen u te verkopen voor een duur huis dat niet noodzakelijk overeenkomt met het type huis dat u wilt. Pas op voor gewetenloze agenten die u vooraf exorbitante vergoedingen in rekening kunnen brengen, alleen om u te vragen om betalingen of aanbetalingen te doen voor werk dat ze niet hebben gedaan.

Een andere overweging is het soort eigendommen dat beschikbaar is voor makelaars. Sommige makelaars richten zich op commercieel vastgoed, anderen zijn gespecialiseerd in woningen. Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt bij de agent voordat u zich bij hem of haar aanmeldt, zodat u zich niet onder druk gezet voelt om een ​​slechte beslissing te nemen. Houd er rekening mee dat een commercieel onroerend goed niet noodzakelijkerwijs het type huis is dat u wilt kopen, aangezien de eigenaar het potentieel heeft om de huur te verhogen om meer geld te verdienen.

Als u naar de kwalificaties van de agent kijkt, vraag dan of hij of zij licentie- of certificeringsvereisten heeft. Het is mogelijk om een ​​vergunning te krijgen van de American Association of Realtors (A.Veel staten eisen dat makelaars een training in onroerendgoedmakelaars houden, die hen uit de eerste hand laat zien hoe ze met de financiële kant van onroerend goed moeten omgaan. Sommige makelaars hebben ook raden van bestuur die toezicht houden op de opleiding van hun agenten Om er zeker van te zijn dat uw makelaar voldoet aan de eisen van de staat, controleert u de vergunningverlenende instantie van uw staat om er zeker van te zijn dat de licentie actueel en geldig is.

Hoewel makelaars in onroerend goed experts in hun vak lijken te zijn, zijn ze dat niet allemaal. Vraag om enkele referenties en getuigenissen van andere makelaars en ontvang een lijst met klanten die ze in het verleden hebben vertegenwoordigd om te zien hoe ze de onderhandelingen afhandelen. Het is ook een goed idee om met de klanten van uw makelaar te praten om erachter te komen wat zij van hun ervaringen vonden. meer informatie

Tagged