auto

Hoe om te gaan met auto-importen uit Duitsland

Van Leersum & Zn

Auto-import Duitsland is in opkomst als een populaire optie voor autokopers. Duitsland is in opkomst als auto-exporteur, aangezien het een machtige voertuigexporteur in Europa is. De kwaliteit van Duitse auto’s is ongeëvenaard en wereldberoemd om zijn betrouwbaarheid, kracht en luxe. Bijkomend voordeel is dat de kosten van gebruikte en nieuwe auto’s in Duitsland ook beduidend lager zijn dan in Nederland.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat particuliere consumenten en bedrijven kiezen voor manieren om hun droomauto uit Duitsland te importeren. Er zijn veel auto-importwerkplaatsen die zich de afgelopen tien jaar in Duitsland hebben gevestigd. Deze werkplaatsen voor auto-import bieden een scala aan diensten, van het aanpassen van een auto tot het regelen van de technische ondersteuning van de auto’s, tot verzending en levering. In welk type auto u ook geïnteresseerd bent, er is een werkplaats die u kan helpen er een te vinden.

Duitsland komt op als een toonaangevende auto-exporteur vanwege twee belangrijke factoren. De eerste factor is het enorme aantal auto’s dat in dit land wordt geproduceerd. De tweede factor is het enorme aantal autobezitters dat een auto wil die goedkoper en gemakkelijker te onderhouden is. De Duitsers maken dus meer auto’s dan ze exporteren. Dit heeft een situatie gecreëerd waarin consumenten gemakkelijk redelijk geprijsde voertuigen kunnen krijgen waarvan ze kunnen profiteren voor hun langetermijnbehoeften aan auto-import.

De meeste auto-importwerkplaatsen in Duitsland zoals Van Leersum & Zn zullen een breed scala aan Duitse en internationale automerken op voorraad hebben. Sommige hebben misschien alleen Duitse auto’s in voorraad, maar sommige werkplaatsen kunnen ook voertuigen uit vele andere landen in voorraad hebben, waaronder: Italië, Spanje, Thailand, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en vele andere. Het type voertuig hangt volledig af van de voorkeuren van de klant. Iemand die bijvoorbeeld op zoek is naar een auto met weinig kilometers, heeft een auto nodig met een korte rijtijd en weinig kilometers. Aan de andere kant, iemand die een auto wil met hoge prestaties en veel vermogen, moet op zoek gaan naar een auto met meer vermogen en hogere snelheid.

Een belangrijk aspect van auto-import is de verzekering. Omdat auto’s uit verschillende landen worden geïmporteerd, is het belangrijk om te weten of de geïmporteerde auto in het land van herkomst door enige vorm van verzekering is beschermd. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door contact op te nemen met de plaatselijke auto-importwerkplaats om erachter te komen of er al enige vorm van bescherming op de auto in kwestie is toegepast. Meestal kan een werkplaats u vertellen of ze een dergelijke dekking hebben. U kunt hen dan vragen om het op uw voertuig aan te brengen wanneer u het naar de werkplaats brengt. Als ze weigeren, is dat een goede indicatie dat uw auto niet volledig is beschermd.

Importwerkplaatsen in Duitsland kunnen u advies geven over hoe u uw geïmporteerde auto in goede staat kunt houden als u hem thuisbrengt. Ze kunnen advies geven over de cilinderinhoud, het instellen van de transmissie, het afstemmen van de prestaties en het al dan niet installeren van carrosseriekits. Als u uw eigen monteur in het land van Duitsland heeft, kunt u misschien zijn hulp gebruiken om al deze services te laten uitvoeren. De meeste buitenlandse autowerkplaatsen kunnen dergelijke deskundige hulp echter niet bieden, dus als u van plan bent uw auto te laten importeren, kunt u het beste een plaatselijke winkel raadplegen of iemand die u kent die bekend is met procedures voor auto-import.

Bezoek voor meer informatie hun website op vanleersum.nl

Tagged