Blog

Insane pools ook in jouw tuin

betonkunstenaar BRUUD

Een zwembad is meestal een rechthoekige bak met water waar je baantjes in kunt trekken. Praktisch om in te zwemmen, maar veel sfeer stralen de meeste zwembaden niet uit. Soms kom je een prachtig zwembad tegen dat tot in de puntjes is afgewerkt, bijvoorbeeld in een luxe resort of themapark. Waarom kun je zelf niet een dergelijk zwembad laten plaatsen? De ‘insane pools’ van Ruud Visser maken van zwemmen een belevenis, nu ook bij jou in de tuin!

Wat is een ‘insane pool’?

De term komt van een televisieprogramma dat tussen 2015 en 2018 werd uitgezonden op Animal Planet. Daarin werd de aanleg van ‘krankzinnige’ zwembaden vertoond. Iedere creatie was een combinatie van een bijzondere vraag vanuit de opdrachtgever en een creatieve visie door de aannemer. Een zwembad hoeft namelijk niet alleen functioneel te zijn. Het is een plek om tot rust te komen, je zinnen te verzetten en de waan van de dag achter je te laten. Toch zijn de meeste zwembaden rechthoekig, in een omgeving die niet bepaald inspirerend is. Hoewel ze ‘insane pools’ genoemd worden, is het helemaal niet zo’n gek idee om een zwembad wat meer aan te kleden.

Spelen met beton

Ruud Visser heeft wat met beton. Hoewel de meeste mensen beton associëren met saaie blokkendozen, grote kantoorpanden en logge parkeergarages, is beton juist een zeer veelzijdige en natuurlijke grondstof om de mooiste creaties mee te bouwen. Visser heeft als betonkunstenaar al vele locaties van de nodige creativiteit en inspiratie voorzien, zo is zijn werk te bewonderen in diverse sauna’s, dierentuinen en bekende pretparken. Niet als kunstobject achter glas, maar als functionele objecten die er prachtig uitzien en een verhaal vertellen. Visser is dan ook zeer betrokken bij het gehele proces, van concept tot eindresultaat. Hij ziet zijn creaties als zijn ‘kindjes’ waarbij de originaliteit van ieder design afstraalt.

Zwembaden op maat

Het bedrijf van Ruud Visser genaamd BRUUD levert niet alleen diensten aan grote bedrijven, het is ook mogelijk om hem als particuliere klant in te schakelen. De vraag naar insane pools is in 2020 explosief gegroeid door de Corona pandemie. De bevolking wordt verzocht om thuis te blijven, dan wil je wél in een comfortabele omgeving vertoeven. Dit betekent het interieur opnieuw inrichten, de tuin op orde brengen en voor steeds meer mensen ook een zwembad in de tuin. En dan geen dertien-in-een-dozijn bak met water, maar een hoogwaardig zwembad in een omgeving waar je helemaal tot rust kunt komen.

Insane pool als reflectie van je ziel

Een wateroppervlak is als een spiegel, met de insane pools van Ruud Visser geldt dit ook voor de omgeving. Hij brengt namelijk niet alleen zijn ideeën mee, hij luistert naar de wensen van zijn klanten en hun persoonlijke verhaal. Zo bouwt hij op realistische rotsformaties die gevormd zijn van beton, mysterieuze grotten, majestueuze bogen en brengt hij tropische weelde naar een druilerige Hollandse gemeente. Naast het decor is het bijvoorbeeld ook een optie om tussen koi karpers te zwemmen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Uiteraard is deze pracht en praal ‘built to last’. Met ruime ervaring op locaties waar duizenden gasten jaarlijks langskomen zorgt betonkunstenaar BRUUD voor zwembaden die gemaakt zijn om gebruikt te worden.

Meer informatie op: http://www.bruud.nl/