Blog

Kiezen uit de Locum Tenens in de onroerendgoedbazaar

Beste makelaars, ik schrijf u om mijn persoonlijke ervaring met u te delen met betrekking tot uw gedrag terwijl u uzelf vertegenwoordigt bij een onroerendgoedtransactie. Een makelaar moet altijd een fiduciaire verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van zijn of haar klanten. Er wordt een commissie betaald aan makelaars die transacties faciliteren. Wanneer u uzelf vertegenwoordigt tijdens de transactie, is het duidelijk dat u uzelf vertegenwoordigt. U bent degene die om de commissie vraagt, u onderhandelt over de deal en u bent degene die verantwoordelijk is als de transactie niet doorgaat. Daarom moet u de juiste terughoudendheid betrachten en u op een verantwoordelijke manier gedragen.

Tijdens mijn tijd als makelaar in onroerend goed die mij vertegenwoordigde in een onroerendgoedtransactie, vertegenwoordigde ik mijzelf niet. Ik vertegenwoordigde de klant, en zij waren degene die mij de commissie betaalde. Toen de deal niet kwam, was de klant degene die om de commissie vroeg, niet ik. Dit is een groot verschil en ik denk dat dit de reden is waarom het aantal makelaars dat alleen is en zichzelf vertegenwoordigt, zo ongelooflijk laag is. Dit is geen op zichzelf staand incident, maar een trend die ik heb gezien.

Makelaars die zichzelf vertegenwoordigen tijdens de transactie, moeten begrijpen dat ze nog steeds voor de verkoper werken en niet voor de koper. Als de transactie niet doorgaat, blijft de verkoper verantwoordelijk. Daarom moet u weten hoe u de klant op zijn gemak kunt stellen en hem op zijn gemak kunt stellen, zodat hij zich niet schuldig voelt omdat hij een huis wil kopen. De manier om dit te doen is door professioneel te zijn maar niet aanmatigend.

Een ding dat u kunt doen, is heel hartelijk en beleefd zijn wanneer u de klant voor het eerst ontmoet en uitlegt dat u begrijpt dat deze zich in een zeer moeilijke financiƫle situatie bevindt en dat u al het mogelijke zult doen om hen te helpen. Wees dan specifiek over het soort hulp dat de cliƫnt vraagt. U kunt ze bijvoorbeeld vertellen dat u ze een aanbetaling in contanten op hun volgende hypotheek of een lagere rente of misschien zelfs een prijsverlaging gaat proberen te geven. Wees gewoon eerlijk en specifiek. Als ze nee zeggen tegen een van deze verzoeken, kunt u overwegen om een andere makelaar in te huren die beter kan onderhandelen dan u.

Sommige makelaars hebben de neiging om een passieve houding aan te nemen ten opzichte van klanten die hulp nodig hebben. Om huizen snel en voor een hoge prijs te verkopen, moet u uw klanten actief achtervolgen. Laat uw klanten weten dat u hen wilt helpen aan een goed huis tegen een eerlijke marktwaarde. Vraag hen wat de contacten van hun makelaar momenteel betalen voor huizen en vraag of u dat bedrag voor hen kunt krijgen. De meeste mensen zullen graag met je samenwerken als je echt interesse toont in het krijgen van een huis.

Makelaars in Leeuwarden verdienen echt de kost en de meesten van hen hebben een gezin te onderhouden. Dit zijn mensen die u voor u wilt laten werken en voor wie u dankbaar moet zijn voor alle hulp die u hen kunt geven. Je hebt de mogelijkheid om zo hard of zo weinig te werken als je wilt om hen te helpen hun huis te verkopen. Zorg er echter voor dat u uw tijd niet verspilt.