Blog

Ontwerppatroon van de Duitse tuinbouwer

De beroemdste tuinder aller tijden, Sir Isaac Newton, is verantwoordelijk voor de allereerste tuinbouwklokken. Terwijl hij aan het einde van de 18e eeuw als tuinder werkte voor het RHS Horticultural-instrument in Engeland, ontwikkelde Sir Isaac een revolutionaire tuinbouwmethode die over de hele wereld zou worden gebruikt. In dit artikel bekijken we enkele tuinbouwapparatuur die wordt gebruikt door Sir Isaac Newton en zijn tuinbouwpartners.

Om tuinders zoals Sir Isaac Newton op de hoogte te houden van nieuwe idee├źn over plantengroei, zouden ze een verscheidenheid aan hulpmiddelen nodig hebben. Deze gereedschappen zijn ontworpen om zowel de tuinder als de tuinman te helpen onderscheiden welk type plant geschikt was om te planten en welke planten met rust moesten worden gelaten. Een van de belangrijkste van deze instrumenten was de schop. Deze tool werd gebruikt om zaden uit tuinen of andere aanplantingen op te graven om te bepalen of die planten in een specifieke omgeving zouden groeien. Dit zou een groot voordeel zijn voor tuinders, omdat veel planten het beste zouden groeien in hun natuurlijke omgeving.

Een ander hulpmiddel dat een tuinder nodig zou hebben, was een schoffel. Dit zou worden gebruikt om aarde en ander materiaal van het oppervlak van een plant of struik te verwijderen. Om een tuinder een goed ontwerppatroon voor zijn of haar tuin te laten ontwerpen, zou hij een schoffel en een schop nodig hebben. Samen vormden deze tools de basis van de tuinbouw. In de moderne tijd, met de komst van moderne pesticiden en kunstmest, vragen veel mensen zich af hoe de tuinder ooit zonder deze heeft kunnen overleven.

Om het de hovenier in Delfgauw gemakkelijker te maken, hebben ze tijdens het ontwerpproces een aantal verschillende apparaten gebruikt. Een van deze apparaten stond bekend als een plantenbak. Een plantenbak is ontworpen in de vorm van een rechthoek of vierkant en heeft gaten erin om de planten door te voeren. In sommige gevallen zouden de gaten groot genoeg zijn om zelfs een plant of struik erboven te kunnen dragen. Dit zou de tuinder in staat stellen om planten van het ene deel van de tuin naar het andere te verplaatsen zonder alles opnieuw te hoeven planten.

Ook in de tuinbouw speelden de gereedschappen die de tuinder gebruikte een grote rol. Hij of zij heeft bijvoorbeeld een haak of een borstel nodig om planten te snoeien. Als de tuinder deze gereedschappen niet had, zou hij niet in staat zijn de taken uit te voeren die nodig zijn om een succesvolle tuinbouwtuin te onderhouden. Evenzo zou de tuinder niet in staat zijn om de taken uit te voeren die nodig zijn om zijn tuinbouwexperiment te laten werken.

Deze tools en meer zijn het ontwerppatroon van de Duitse tuinder. Door de ontwerppatronen die ze gebruikten, konden ze het meeste uit de middelen halen die ze hadden. Hierdoor konden ze het meeste doen met de middelen waarover ze beschikten, wat uiteindelijk leidde tot de ontwikkeling van de tuinbouw tot een van de meest geavanceerde velden ter wereld.

Meer informatie … https://www.boumanhoveniers.nl/hovenier-delfgauw/