Verbouwen

Radiatorconversie – 10 tips om van uw ketel een luchtkoelruimte te maken

Radiatorconversie – 10 tips om van uw ketel een luchtkoelruimte te maken

Als u op zoek bent naar ideeën over radiatorwarmtewisselaars, zult u waarschijnlijk de radiatorombouw als een van de nuttigste vinden. Het is mogelijk om een standaard huishoudelijke ketel om te bouwen tot een verwarmingsbron in een kamer. Zo is uw centrale verwarming niet meer aangewezen op een gas- of stroomvoorziening, maar zet u uw centrale verwarming met één druk op de knop aan en uit. Ze zijn ook algemeen bekend als ketels. Met een radiatorwarmtewisselaar kunnen uw ketels in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.

radiator conversie

Een radiatorombouw kost niet veel werk, en er is ook geen diploma in elektronica voor nodig. De basiselementen van de radiator zijn water en antivries. Je hoeft alleen maar de radiator in de juiste positie te plaatsen en deze vervolgens te vullen met antivries. Afhankelijk van het type ketel dat u bezit, kan dit enkele uren duren.

Zodra uw radiator gevuld is, moet u deze van de muur verwijderen. Er moet op worden gelet dat de radiator niet wordt geblokkeerd. Vervolgens moet u de buizen die de antivries dragen in de nieuwe radiator plaatsen. Als u dit allemaal heeft gedaan, kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl uw centrale verwarming wordt opgefrist. De radiatorombouw – 10 tips duurt slechts een paar uur om te voltooien als u de instructies naar de letter volgt.

Klik hier om meer te lezen: Radiatorombouw op maat

Tagged