Blog

Rib eye grillen

Biefstuk

Rib eye grillen

Het riboog, ook wel ribeye of reuzeloog genoemd, is een uitgesneden biefstuk van het onderste ribgedeelte. Het onderste ribgedeelte van een biefstuk strekt zich uit van rechts naar links ribben. De spierdoorsnede van ribeye-steaks bestaat uit de levator scapulae, shortissimus dorsi en spinalis antieke spieren. Dit type gesneden biefstuk heeft veel dichtheid en is daardoor magerder dan andere stukken biefstuk.

Er zijn veel dingen die fout kunnen gaan bij het koken van een rib eye steak, een ervan is te gaar. Veel mensen maken de fout te denken dat ze het langzaam moeten koken om tederheid te bereiken, maar dit is gewoon niet waar bekijk. Vanwege de dichtheid van het vlees en omdat veel van dit vlees bedekt is met gal, zal het te snel koken tot verbranding leiden, en hoe langer het kookt, hoe droger het wordt.

Als je een rib eye op de grill wilt koken, zijn er een paar trucs om je te helpen het meeste uit je kookervaring te halen. Een van deze trucs is om ervoor te zorgen dat je het kookt tot het zeldzaam is, wat betekent dat je het ongeveer twee minuten laat staan voordat je het omdraait. Een andere truc is om ervoor te zorgen dat je de grill laat voorverwarmen voordat je je bakkebaarden of barbecuegas toevoegt. De meeste van deze tips zijn ook van toepassing als u een ribstuk braadt, zorg er wel voor dat u uw kooktijd en temperatuur in gedachten houdt bij het bereiden van dit stuk vlees.

Meer weten? Klik dan hier: CoolToMeatYou.nl