auto

Wat is chiptuning en hoe kan het u helpen?

wat is chiptuning

Als mensen denken aan hoe auto’s tegenwoordig worden gemaakt, denken ze vaak aan alle nieuwe technologieën die worden gebruikt en de vorderingen die zijn gemaakt met de verbrandingsmotoren en hoe ze werken. Chiptuning kan helpen om de kosten van de auto te verlagen en de prestaties van de motor te verbeteren. Het kan ook helpen om wat extra vermogen toe te voegen of een lager brandstofverbruik te realiseren.

 

Chiptuning is eenvoudigweg het wijzigen of aanpassen van een uitwisbare alleen-lezen chip in het elektronische regelsysteem van uw auto of andere auto om betere prestaties te bereiken, of het nu gaat om schonere emissies, een hoger koppel of meer pk’s. Enkele van de veranderingen zijn onder meer het veranderen van het elektrische circuit zodat de computer de chip kan lezen voor verbeterde prestaties. De meeste moderne voertuigen hebben een uitwisbare chip die in het systeem is ingebouwd, maar sommige oudere voertuigen moeten mogelijk worden bijgewerkt. De chip zal van tijd tot tijd veranderen wanneer de computer deze leest, maar zolang de eigenaar van de auto de juiste code heeft, zal deze correct blijven werken.

 

Met de verandering in de manier waarop de chip wordt gewijzigd, kan dit de prestaties van de motor van de auto verbeteren. Chiptuning kan worden gedaan door een professional, maar ook door iemand die niet veel weet van elektronica. Ze zullen het elektronische circuit veranderen om de auto krachtiger te maken. Dit wordt gedaan door metingen te doen aan de bedrading van de chips en door software te gebruiken die is ontworpen om het circuit te wijzigen voor betere resultaten.

 

Er zijn veel verschillende onderdelen waaruit een chip bestaat. Elke chip heeft een ingangs- en uitgangsconnector, een aardedraad en een voedingsbron. De programmeur dient hiermee rekening te houden bij het programmeren van de chip. Eenmaal geprogrammeerd kan de chip op elk moment met een druk op de knop worden gewijzigd.

 

Het afstemmen van de motor van de auto heeft verschillende voordelen, waaronder een beter benzineverbruik en betere prestaties. Meer vermogen betekent meer koppel en een snellere motor, wat betekent dat u hogere snelheden krijgt. Schonere emissies betekenen dat er minder koolmonoxide en schadelijke gassen in de lucht worden uitgestoten, en een hoger brandstofverbruik betekent dat u minder benzine kunt gebruiken en geld kunt besparen op uw maandelijkse rekeningen. 

 

Chiptuning bestaat al een tijdje en wordt al jaren gebruikt om voertuigen van stroom te voorzien, maar er is tegenwoordig een groot verschil. Het wordt nu meer dan ooit tevoren in elke branche gebruikt. Klik hier voor meer informatie

Tagged