Blog

Wat is een webinar? Hoe kan het u helpen leads te genereren?

wat is een webinar

Webinars (online conferenties) zijn webgebaseerde presentaties, workshops, lezingen of tutorials die op internet worden gehost, meestal via conferentiesoftware.

Deze online evenementen zijn over het algemeen meer interactief, bedrijfsgerelateerd, en stellen u in staat uw ideeën met iedereen ter wereld te delen. Webinars en conferenties zijn een effectieve manier om mensen te laten weten wat u van plan bent zonder persoonlijke ontmoetingen te hebben, en ze zijn de laatste tijd enorm populair geworden voor zelfpromotie. Webinars en conferenties zijn ook een zeer effectieve methode om verkoopleads te genereren en kunnen in combinatie met andere marketingtools worden gebruikt.

Een webinar is een tool waarmee u via internet een publiek kunt bereiken. Het biedt doorgaans een vooraf opgenomen introductie, marketingstrategie en vraag-en-antwoordsessie. De presentatie kan vervolgens worden bekeken door het publiek of andere mensen die speciaal gedownloade webbrowsers hebben, zoals mobiele telefoons of tabletcomputers. Bezoekers van het webinar worden vervolgens naar specifieke bestemmingspagina’s geleid waar ze informatie kunnen krijgen of aanbiedingen kunnen ontvangen.

Een webinar heeft veel doelen. Het kan worden gebruikt voor een één-op-één marketingcampagne of een verkoopproces in meerdere stappen waarbij u een groter publiek kunt bereiken door online deel te nemen aan evenementen. Om uw zakelijke doelen te promoten, kunt u een webinar gebruiken om de details van de zakelijke doelen van uw bedrijf te presenteren, de producten of services die u aanbiedt te presenteren en eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden. Het is ook mogelijk om de effectiviteit van uw advertenties bij te houden met webinars, en ze kunnen u helpen erachter te komen welke promotiemethoden het beste werken voor uw bedrijf.

Webinars zijn ook een geweldige manier om nieuwe klanten aan te trekken.

Wanneer uw publiek het standpunt van de presentator te zien krijgt en hoort en hoort hoe ze hiervan kunnen profiteren, zijn ze wellicht eerder geneigd uw producten te kopen of zich aan te melden voor uw lijst. Webinars bieden ook een forum voor de presentator om de producten of het netwerk van de organisatie te verkopen met andere ondernemers die kunnen profiteren van de gepresenteerde informatie. Als de deelnemer aan het webinar waardevolle informatie ontvangt van de presentator, is hij wellicht eerder geneigd zaken te doen met dat bedrijf. De waarde van het webinar is niet alleen de presentatie zelf; het is ook de verbinding die het publiek maakt tussen de presentator en de aangeboden producten en diensten.

Zoals bij elk ander type presentatie, vereist een webinar planning en follow-up om ervoor te zorgen dat het publiek aantekeningen kan maken of andere activiteiten kan ondernemen als de sessie voorbij is. Aan het einde van de presentatie wordt van het publiek verwacht dat ze aantekeningen maken of een soort van interactie aangaan om anderen te laten weten wat ze hebben geleerd. Om bezoekers aan te moedigen aantekeningen te maken of deel te nemen aan andere activiteiten, kunt u prijzen aanbieden voor de beste presentatie of voor de meest boeiende reactie op een vraag. U kunt ook prijzen aanbieden omdat u lid bent van een bepaalde ledengroep van een webinar of omdat u de eerste bent die zich aanmeldt voor een specifiek product. Als de presentator aan het einde van het evenement een item verkoopt, laat dan de prijs eraan vastmaken zodat bezoekers het item dat ze hebben verdiend mee naar huis kunnen nemen.

Een andere manier om mensen kennis te laten nemen van uw online evenement, is door ze een korting of freebie te geven wanneer ze op uw lijst komen of uw producten kopen. Sommige webmasters hebben een zogenaamde “lidmaatschapsbonus” opgezet, waarbij als de koper lid wordt van de groep, hij korting krijgt op de toegangskosten. Dat is een geweldige manier om meer lidmaatschappen te krijgen en ze bij uw online evenement te betrekken. Webinars zijn een geweldige manier om in contact te komen met uw potentiële klanten of leads en om uw online aanwezigheid en verkoop te vergroten.

Vind meer informatie: https://webinarsoftware.nl/