Blog

Wat is mijn huis waard? Vergelijkende marktanalyse

Wat is mijn huis waard? Dat is de vraag die veel kopers en verkopers stellen als ze voor het eerst naar de vastgoedmarkt gaan. Het eerste dat je moet vragen is: “Hoeveel kost mijn huis?” Het tweede wat je moet vragen is: “Wat is de lokale marktwaarde van mijn huis?”

De meeste kopers stellen deze twee vragen en de makelaar moet snel een taxatie uitvoeren. Als de makelaar een taxatie heeft gedaan dan is dat super! Het geeft je een idee wat je huis waard is en of je het moet kopen of niet. Als je dat niet doet, weet je niet wat je huis echt waard is en moet je de deal laten vallen of een betere vinden. Als u geen taxatie uitvoert, zal de verkoper u hoogstwaarschijnlijk een lagere prijs geven, dus u moet oppassen dat u niet wordt misbruikt. Het is ook belangrijk om de makelaar te vragen om u te vertellen wat de getaxeerde waarde is voordat u een bod uitbrengt op de woning, zodat u een idee krijgt van waar u aan begint.

De tweede vraag die je jezelf moet stellen is: “Hoeveel is mijn huis waard vanwege recente verkopen.” De meeste mensen willen weten hoeveel mijn huis waard is vanwege recente verkopen. Het is goed om deze vraag te stellen, want een recente verkoop is meestal goed. Een recente verkoop betekent dat het huis de afgelopen maand is verkocht. Dit kan u helpen bepalen of de makelaar u de werkelijke waarde van uw huis vertelt of u gewoon probeert aan te trekken.

Een manier om te bepalen wat mijn huis waard is, is door de recente verkoopprijzen in uw buurt te bekijken. De meeste woningen zijn geprijsd op basis van recente verkoopprijzen. Als u eenmaal een huis heeft gevonden dat lijkt op huizen die onlangs zijn verkocht, kan het u een idee geven van wat de makelaar voor een vergelijkbaar huis in rekening kan brengen.

Nog een vraag die je jezelf zou moeten stellen als je vraagt: “Wat is mijn huis waard?” is als het huis reparaties of renovaties heeft. De meeste makelaars bieden geen huizenprijzen en vergelijkende marktanalyseprogramma’s die reparaties omvatten. Als ze deze vergelijkingen hebben, moet u ze vragen, zodat u kunt inschatten wat de reparatie zou kosten.

Bij de vraag “Wat is mijn huisprijs?” vergeet niet altijd op uw instinct te vertrouwen. Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt met de makelaar of makelaar waarmee je te maken hebt, loop dan weg. Vertrouw op uw instinct en gebruik uw gezond verstand bij het onderhandelen met potentiĆ«le kopers en verkopers.

Kijk voor meer informatie op https://watismijnhuiswaard.com/