Zakelijk

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Wanneer u over Microsoft Sharepoint leert, moet u begrijpen dat het een webgebaseerde toepassing is. Dit betekent dat het toegankelijk is vanaf elke computer met een internetverbinding en dat het gebruikers toegang geeft tot gedeelde informatie. Het is ontworpen voor zakelijke doeleinden en verschilt van een sociale netwerksite zoals Facebook, omdat in plaats van een gebruikersnaam en wachtwoord te hebben om toegang te krijgen tot de informatie, gebruikers een groep of een pagina krijgen om in te loggen en hun eigen persoonlijke informatie te maken voor iedereen toegankelijk. Een van de meest voorkomende functies is de mogelijkheid voor elke Sharepoint-gebruiker om informatie te posten en te delen met de andere in zijn groep. Dit kan gaan van simpele notities en tekeningen tot pdf-bestanden en hele websites Sharepoint modules Sharepoint online Sharepoint online.

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Omdat dit een webgebaseerde applicatie is, zijn er veel verschillende manieren waarop gebruikers toegang kunnen krijgen tot de informatie die ze nodig hebben. Eén manier is door gebruik te maken van Microsoft Sharepoint Enterprise Portal, de centrale opslagplaats voor alle gedeelde informatie van een bedrijf. Informatie kan worden opgeslagen op een server, of het kan worden opgeslagen in een webbrowser met internettoegang. Een andere manier is door een browser te gebruiken om verbinding te maken met een SharePoint-site en vervolgens de informatie te zoeken en op te halen die u nodig hebt. Sommige toepassingen bieden zoekmogelijkheden, zodat u snel de informatie kunt vinden die u nodig hebt.

Een ding dat veel mensen zich niet realiseren, is dat u met SharePoint toepassingen van derden op uw server kunt uitvoeren met behulp van WAN-optimalisatietechnieken. Deze applicaties zijn geschreven om onafhankelijk van SharePoint te draaien, zodat u kunt profiteren van alle functionaliteit die SharePoint te bieden heeft zonder dat u uw eigen applicaties hoeft te configureren en onderhouden. Een van deze toepassingen heet Web Assist en kan de configuratie en implementatie van aangepaste toepassingen aanzienlijk vereenvoudigen.

Meer info over dit artikel: Sharepoint modules

Tagged