Blog

Welke dartpijlen kies ik?

Als het gaat om het kiezen van het gewicht en de stijl van uw darts, is er echt geen verkeerd antwoord. Normaal gesproken verander je van pijl na je eerste jaar gooien, dus geef niet veel uit totdat je een beter idee hebt welke stijl het beste bij je past. Uiteindelijk komt het er allemaal op aan dat je je het prettigst voelt als je aan de lijn staat. Hier zijn een paar richtlijnen die u moet doornemen voordat u een nieuwe set dartpijlen koopt.

Overzicht

Er zijn veel verschillende darts om uit te kiezen, waaronder darts van hout, messing, nikkel / zilver en wolfraam. De meest populaire dart voor competitie-werpers is de wolfraam-dart. Het wolfraam met hoge dichtheid is bestand tegen slijtage en zorgt ervoor dat de vaten slanker zijn, voor een strakkere groepering, terwijl het gewicht van de pijl behouden blijft, waardoor bounce-outs worden geminimaliseerd. Let bij het kopen van wolfraam darts op het percentage wolfraam in de dart lopen, dit is erg belangrijk voor de kwaliteit van de dart. Hoe hoger het percentage, hoe beter en duurder de pijl.

Darts van messing en nikkel / zilver zijn gemaakt van zachtere, goedkopere metalen. In vergelijking met wolfraam kan de karteling op deze darts snel slijten door huidoliën, wrijving en contact met andere darts. Ondanks deze nadelen zijn darts van messing en nikkel nog steeds een goede, economische optie.

Gewichten

U bent het aan uzelf verplicht om alle verschillende beschikbare opties uit te proberen. Darts zijn er in gewichten van 12 gram tot 50 gram. Het is zeldzaam om iemand darts te zien gooien die zwaarder is dan 30 gram, maar de meeste dartorganisaties staan ​​darts tot 50 gram toe. Bezoek je plaatselijke dartwinkel en gooi in elke gewichtsklasse dezelfde dartstijl. De snelheid waarmee u de pijl gooit, zal helpen bepalen welk gewicht u moet kiezen. Hoe lichter de pijl, hoe harder / sneller je moet gooien. De locatie van het gewicht op de dart barrel is ook belangrijk. Sommige darts zijn zwaarder richting de voorkant van de dart (front-loaded) en andere zijn naar achteren gewogen. Probeer ze allemaal en u zult een idee krijgen van wat voor u het beste werkt. Uw dartshop weet er alles van, vraag naar informatie.

Barrel Grips

De volgende stap is om verschillende barrel grips uit te proberen die beschikbaar zijn in het door jou gekozen gewicht. Sommige dart lopen hebben een zware karteling en andere zijn glad. Typisch, hoe zwaarder de karteling, hoe gemakkelijker het is om de pijl vast te pakken. Extreem zware karteling kan er echter voor zorgen dat darts aan uw vingers blijven kleven en uw nauwkeurigheid aantasten. Voor de typische dartspeler is er meer dan één dartton die zal werken. Zorg ervoor dat u degene kiest die het beste aanvoelt.